Integralni muffini s borovnicama
- Pećnicu agrijati na 175 – 180 °C. Kalup a muffine lagano prema ati maslacem.
- U posudici, na laganoj vatri otopiti maslac. Ostaviti sa strane da se ohladi. Pomiješati brašno, sol, obene pahuljice, prašak a pecivo i sodu bikarbonu.
- U posudi a miješanje i miksati jaja sa smeđim šećerom dok ne postanu pjenasta, dodati kiselo vrnje i lagano umiješati rastopljeni maslac. Kad se smjesa poveže umiješati brašno (nije potrebno dugo miješati kako bi muffini ostali lagani i pro račni) i smjesu ostaviti sa strane da miruje 10-ak minuta.
- Nakon što smjesa odstoji umiješati borovnice i puniti kalup a muffine do 2/3 visine. Kalup staviti u vruću pećnicu oko 25 minuta dok muffini ne postanu latnosmeđi (provjeriti čačkalicom dali su dovoljno pečeni, ako čačkalica i la i čista muffini su gotovi).
- Muffine poslužiti posute šećerom u prahu.
Integralni muffini s borovnicama
0 comments:
Post a Comment