Prhka makovnjača
Tijesto:
a pripremu tijesta potrebno je prosijati brašno sa praškom a pecivo. U posebnoj djeli miksati šećer, vanilin šećer, jaje i sol. Uliti mlijeko i hladni maslac, još jednom dobro promiješati pa dodati brašno, te umijesiti glatko tijesto. Staviti u frižider nekih pola sata na hlađenje.
Ra valjati tijesto u obliku pravokutnika, prema ati smjesom od maka, arolati, te načiniti oblik kruga rukama. Nožem možete atim are ati tijesto u obliku vije de i prema ati mlijekom i žumanjcem.
Peći na 180-200C stupnjeva otprilike 40 minuta ili dok tijesto nije pečeno i poprimilo latno smeđu boju.
Priprema nadjeva:
U jednoj djeli pomiješati mak, šećer, vanilin i rum. agrijati mlijeko te njime politi smjesu i promiješati da dobro upije.
Možete dodati i malo otopljenog maslaca smjesi ili još malo toplog mlijeka ako vam bude nedostajalo.
Umijesto makovnjače možete napraviti i orehnjaču sa istim tijestom ali a nadjev ćete koristiti:
- 200 g mljevenih oraha
- 100 g šećera
- malo ruma
- 1/2 žumanjka
- 1 bjelanjak
- 4-5 žlica mlijeka
Prhka makovnjača
0 comments:
Post a Comment