Mesne okruglice u umaku od đumbira i kopra
- U smjesu carskog mesa i jelenjeg buta dodajte soli, papra, jaje i krušne mrvice. Dobro promiješajte. Kada osjetite da je smjesa postala “suha”, formirajte kuglice.
- Tako formirane kuglice ubacite u vrelo suncokretovo ulje na kojih desetak minuta u povremeno okretanje. Kada su dovoljno pečene, i vadite ih na papirnati ručnik da se riješite viška ulja.
- ažutite luk na suncokretovom ulju te mu ubacite češnjak. Nakon kojih par trenutaka dodajte oštro brašno i limunov sok. Promiješajte.
- Dodajte oguljeni, sitno sjeckani đumbir i kopar. Nakon 30-ak sekundi počnite podlijevati vodom. Dinstajte sve ajedno kojih 10-ak minuta.
- Kada ste dobili željenu gustoću, dodajte kiselo vrhnje i vratite okruglice u umak. U lagano miješanje kuhajte narednih par minuta i vaše jelo je gotovo.
Dobar tek
Mesne okruglice u umaku od đumbira i kopra
0 comments:
Post a Comment