Harambašići
- Na lagano agrijanom maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk i na sitno nare anu slaninu.
- Kada se slanina “ astakli” dodajte papar, sol, mljeveni muškatni oraščić i mljevenu svinjetinu.
- Sve ajedno promiješajte i vrlo kratko prodinstajte.
- Pustite da se smjesa malo ohladi i u međuvremenu u duboki lonac ulijte maslinovo ulje, na dno položite listove kiselog elja i komade slanine.
- Na rašireni list kiselog elja žlicom položite smjesu od mljevenog mesa i formirajte roladicu (sarmicu) i stavite u lonac.
- Postupak ponovite dok ne potrošite materijal.
- Sarmice u loncu alijte maslinovim uljem i toplom vodom (sarmice moraju biti prekrivene vodom) te ih na srednjoj vatri kuhajte otprilike 2 sata.
- Sarmice poslužite sa uštipcima od pira ili sa kukuru nim kruhom.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada
Harambašići
0 comments:
Post a Comment