Cupcakes od lješnjaka
Sve lješnjake stavite u pečnicu na 200 stupnjeva da se istostiraju nekih 10 minuta. probajte ih a svaki slučaj. kad im popuca kožica i postanu fini hrskavi tad su gotovi. da bi ih lakše ogulili stavite ih sve u krpu i rukama ih ”gnječite”.
Sve sastojke a tijesto stavite u djelu i i miksajte. Punite košarice a cupcakese. Napunite samo 2/3.
Pecite na 180°C desetak minuta. Provjerite sa čačkalicom. Od ove smijese ispadne 20 cupcakesa.
Skuhajte dva pudinga sa mlijekom i šećerom (postupak isti ko i kuhanje jednog pudinga).
Stavite hladiti i tokom hlađenja miješajte da se ne stvori korica.
U puding umješajte mljevene lješnjake, neki lješnjak krem nama i na kraju i rađeni šlag
Na ohlađene cupcakese nanesite kremu pomoću šprice. Cijele ih uvaljajte u lješnjake pa prelijte sa malno otopljene čokolade ili ih prvo prelijte čokoladom pa posipajte lješnjacima (u tom slučaju bit će vam potrebno nešto manje lješnjaka)
I to je to
Cupcakes od lješnjaka
0 comments:
Post a Comment