Pita od gljiva
- Na maslinovom ulju dinstajte sitno sjeckani ljubičasti luk dok ne omekša.
- Ubacite sitno sjeckani češnjak i na listiće nare ane šampinjone.
- Sve ajedno promiješajte i tijekom dinstanja koje traje otprilike 20-ak minuta, povremeno podlijevajte vodom dok šampinjoni ne omekšaju.
- U lim a pečenje obložen masnim papirom, rasporedite 3 kore a savijače te prilikom stavljanja jedne na drugu premažite i među maslinovim uljem.
- Po površini rasporedite trećinu količine dinstanih šampinjona.
- Prekrite sve ajedno sa 3 kore i premažite ih i među maslinovim uljem, te rasporedite drugu trećinu dinstanih šampinjona.
- Postupak ponovite još jednom tako da avršite sa raspoređivanjem preostale količine dinstanih šampinjona.
- U posudi pjenjačom i mutite jaja, jogurt, svježi sir i prašak a pecivo te ačinite soli i paprom po ukusu.
- Smjesu prelijte (rasporedite) po piti i pospite bučinim sjemenkama.
- Možete koristiti suncokretove sjemenke, se am ili po želji.
- Pecite u pećnici 30 minuta na 200 stupnjeva i nakon toga smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još 10 minuta.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica, dinstanje šaminjona i formiranje pite. Nije uračunata termička obrada u pećnici.
Ovaj recept je produkt ajedničke suradnje portala kuhari.com i dravakrava.hr.
Pita od gljiva
0 comments:
Post a Comment