Pastrva u korici od bučinih sjemenki s kuhanim krumpirom
- Pastrvu ra režite s gornje strane (leđa) i odstranite kosti i utrobu.
- Posolite je, popaprite, uvaljajte u brašno sa svih strana, atim je uvaljajte u ra mućeni bjelanjak i a kraj uvaljajte u bučine sjemenke.
- Tako pripremljenu pastrvu pržite u dobro agrijanom dubokom ulju.
- Nakon što ste je popržili dvije do tri minute sa svake strane (ovisno o veličini ribe, a veću ribu vrijeme je duže) i kada je poprimila lijepu rumenu boju, odložite je na tanjur.
- Napunite je kockicama kuhanog krumpira (krumpir skuhajte u slanoj vodi), prelijte bučinim uljem i poslužite.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada. Nije uračunato kuhanje krumpira.
Pastrva u korici od bučinih sjemenki s kuhanim krumpirom
0 comments:
Post a Comment