Stubička pisanica s domaćim re ancima
- Očišćeni svinjski file probodite po dužini kuhačom te formirajte “džep”.
- Napunite ga cijelog sa suhim šljivama i stavite na agrijani maslac.
- File pržite na jačoj vatri dok ne porumeni sa svih strana.
- U međuvremenu ga posolite i popaprite.
- Kada se dovoljno ispekao sa svih strana, ulijte šljivovicu i flambirajte.
- Tavu odmah poklopite kako bi ugušili plamen (budite opre ni) i nakon minutu-dvije otklopite, ulijte povrtni temeljac i ubacite suhe šljive te ponovno poklopite.
- Nakon 10 minuta u povremeno dolijevanje temeljca, (pa ite da file ne bude na suhom) file odložite na tanjur.
- Umaku koji je ostao u tavi dodajte maslac i promiješajte (ugasite vatru).
- Komade filea servirajte u široke re ance i prelijte umakom.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada.
Stubička pisanica s domaćim re ancima
0 comments:
Post a Comment