Juneći file u umaku od crnog vina
Junecu pisanicu nare emo na 5cm debele odreske te ine oko 200g.U tavu stavimo suncokretovo ulje i maslac,dodamo sitno kosani luk i pržimo dok ne omeksa.
atim dodamo ociscenu i na kockice nare anu jabuku,popaprimo,posolimo i pirjamo dok ne omeksa.
U djelici pomijesamo prasak a umak od pecenja i crno vino i ulijemo u lonac s jabukama.Kuhamo na laganoj vatri mijesajuci oko 5 minuta.
atim u umak umijesamo pekme od sljiva i maslac i kad se sastojci sjedine maknemo sa vatre.
Pripremljene odreske posolimo i popaprimo te ih ispecemo na ugrijanoj tavi na ulju sa svake strane 5 min.
Gotove odreske serviramo na tanjur,prelijemo umakom i poslu imo sa pire krumpirom,ri om,kroketima ili kuhanim povrcem. Vama po elji.
Juneći file u umaku od crnog vina
0 comments:
Post a Comment