Gulaš od sipe, hobotnice i liganja
- Na maslinovom ulju kratko popržite sitno nasjeckani luk.
- Kada se luk ažuti, ubacite odmr nutu hobotnicu nare anu na komade.
- Nakon što ste promiješali ubacite očišćenu sipu (i vadite crnilo) i lignje nare ane na komade.
- Konstantno miješajte i nakon minutu-dvije dodajte češnjak nare an na kolutiće.
- alijte bijelim vinom, promiješajte i dodajte sitno sjeckani svježi peršin.
- Ako želite možete dodati lovorov list i ružmarin.
- Ubacite krumpir nare an na kockice, posolite, popaprite i promiješajte.
- a kraj dodajte pelate rajčica, alijte vodom, poklopite i pustite da se na laganoj vatri sve ajedno kuha još pola sata do 40 minuta.
- Pred kraj probajte da li je hobotnica kuhana i neka vam to bude nak da je jelo gotovo.
- Servirajte i uživajte.
Dobar tek
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada.
Gulaš od sipe, hobotnice i liganja
0 comments:
Post a Comment