Ovo je jedan vrlo jednostavan recept koji uvijek uspije, vjerovatno će i vama ako ga odlučite isprobati. Jogurt im daje jedinstven okus i puniju strukturu nego kod klasičnih fritula. Inaće, recept je ih kuharice Kolači naših domaćica s mojim malim preinakama
Sastojci
TIJESTO
- 2 jaja
- 3 žlice šećera
- 1/2 šalice grožđica
- korica 1 limuna
- 4 dl jogurta
- 16 žlica brašna
- 1/2 žličice soli
- malo ruma
A NAMAKANJE GROŽĐICA
- 2 dl vode
- 3 žlice ruma
A PRŽENJE
- 5 dl ulja
Priprema
- Grožđice stavite u vodu s rumom. Neka se namaću oko pola sata.
- Jaja i šećer pjenasto umutite. Smijesi od jaja u stalno miješanje, dodajte jogurt i žlicu po žlicu brašna. Umiješajte koricu limuna, sol, rum i ocijeđene grožđice. Na kraju drvenom žlicom umiješajte preašak a pecivi. Ostavite da odstoji na toplom mijestu 15 min.
- Na štednjaku u duboku posudu ulijte ulje. Kada se ulje ugrije, smanjite temperaturu na umjerenu vatru. Pomažući si žličicom, vadite tijesto i stavljajte ga u ulje. Kada fritule požute s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu, tako da se ravnomjerno ispeku. Stavite ih na papirnati ubrus kako bi ubrus upio višak masnoće.
Posluživanje
Prije posluživanja možete ih posuti šećerom u prahu.
Source: http://www.coolinarika.com/recept/818521/
FRITULE S JOGURTOM
0 comments:
Post a Comment