Fritule
U dijelicu ulijemo malo tople vode,dodamo 40g kvasca,žličicu šećera i brasna.I mjesamo sastojke i ostavimo na toplom da se di e 10-15 min.
U meduvremenu ogulimo krumpir,nare emo ga na ploske i stavimo kuhati u hladnu posoljenu vodu.Kuhani krumpir protisnemo.
U drugu djelu dodamo jaja i secer i pjenasto i radimo.U dobivenu smjesu dodamo krumpir,sol,rum,rakiju,prosijano brasno,gro dice i pjenu od kvasca.
Smjesu tucemo kuhacom sve dok se ne pojave mjehurici na povrsini.Dobiveno tjesto ostavimo na toplom da se di e jos oko sat vremena.
Smjesu i djele vadimo i oblikujemo licom koju umacemo u ulje da se tijesto ne lijepi.Pr imo u dobokom ulju okrecuci povremeno dok ne porumene sa svih strana.
Gotove fritulice stavljamo na salvete ili ubruse da pokupe visak masnoce.
Na kraju ih pospemo sa secerom u prahu i vanilin secerom ))))
Fritule
0 comments:
Post a Comment