Thursday, February 6, 2014

Čokoladni kolač bez maslaca i jaja


Čokoladni kolač be maslaca i jaja



  1. Pećnicu agrijati na 175°C, okrugli kalup a torte promijera 24 cm prema ati maslacem i posuti brašnom.

  2. U posudu a miješanje prosijati brašno sa praškom a pecivo i soli. Dodati prosijani kakao i šećer.

  3. Naranče oprati, naribati koricu i iscijediti sok.

  4. U brašno redom dodati mokre sastojke (narančin sok, mlijeko i maslinovo ulje) i naribanu narančinu koricu. Žicom a snijeg ili kuhačom sve dobro promiješati da se sastojci spoje. Smjesu i liti u pripremljeni kalup i staviti peći.

  5. Peći oko 40 do 45 minuta, provjeriti čačkalicom da li je kolač gotov, čačkalica ubdena u sredinu kolača bi trebala i aći čista. Kolač i vaditi i pećnice, ostaviti ga u kalupu da se ohladi do kraja.

  6. Ohlađeni kolač pošećeriti šećerom u prahu.


Kuhari.com




Čokoladni kolač be maslaca i jaja

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice