Saturday, May 4, 2013

Juha od karfiola s kimom


Juha od karfiola s kimom


Na dno lonca ulijte dvije žlice maslinovog ulja, agrijte ga te na tome 3-4 minute pržite luk, češnjak i sjemenke kima.


Nakon što se to malo popržilo, odnosno kada je luk omekšao, dodate karfiol koji ste usitnili na “mala drvca” te krumpir i re an na kockice, kako bi se što prije skuhao.


Nakon što dodate krumpir i karfiol, sve alijte povrtnim temeljcem i mlijekom te akuhajte. Kada juha prokuha, smanjite vatru i kuhajte još nekih 15-20 minuta, dok krumpir i karfiol ne omekšaju.


Nakon što se juha skuha, stavite sve u blender ili ručnim mikserom i miksajte smjesu dok ne postane glatka.


Po želji možete dodati i malo kiselog vrhnja i kimovih sjemenki.


Dobar tek!


 


p.s. U slučaju da nemate povrtni temeljac, možete dodati i običnu vodu ačinjenu s malo vegete.


Kuhari.com




Juha od karfiola s kimom

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice