Saturday, May 18, 2013

After Eight torta


Pošto je ovo jedna”muška” torta s finim okusom mentola …imala sam je priliku konačno isprobati šogoru a rođendan iako recept imam već 20-tak godina i on je i jednog njemačkog časopisa….Rečeno mi je nek ju na ovem”Danijelova torta”…pa ato Danijel sretan ti rođendan!!!After Eight torta




Sastojci



  •  500 ml vrhnja a šlag

  •  30-40 dag čokoladica After Eight

  •  1 limun

  •  20 dag maslaca ili margarina

  •  17,5 dag šećera

  •  4 jaja

  •  20 dag brašna

  •  1/2 praška a pecivo

    Priprema






    1. 200 ml slatkoga vrhnja agrij,umiješaj 20 dag čokoladica.I miješaj da se čokoladice otope i da se sve pretvori u glatku smjesu.Pokriveno neka stoji na hladnom barem 8 sati.






    2. Limun oprati i naribati koricu,istisnuti sok.Margarin i 10 dag šećera i miksati.Dva jaja odvojiti žumanjke i bjeljanke.2 žumanjka i 2 cijela jaja umiksati u smjesu od šećera i margarina.Umiješati koricu i sok od limuna.Preostala 2 bjelanjka i miksati ,pa dodati preostali šećer.Snijeg s šećerom na kraju umiksati u smjesu od jaja i margarina.Dodati brašno i prašak a pecivo.






    3. Namastiti okrugli kalup a torte promjera 26 cm.Uliti smjesu,poravnati i peći na 175 stupnjeva oko 30-40 minuta.Ohladiti.






    4. Ohlađenu smjesu od šlaga i čokoladica i miksati.Biskvit prere ati napola.






    5. Na dno staviti prvi dio biskvita,prema ati kremom od šlaga i čokoladica.






    6. Po kremi raspodijeli dio preostalih čokoladica,a dio ostaviti a ukrašavanje….






    7. …pa prekrij drugim dijelom biskvita.






    8. Ukrasi s preostalim šlagom i vana,i ukrasi čokoladicama.


       


      SOURCE  http://www.coolinarika.com/recept/915143/









After Eight torta

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice