Saturday, June 15, 2013

Sekeli gulaš


Ukusno imsko jelo…Svi su recepti tu negdje, sa ponekom sitnicom ra ličitosti..Jedino je kod nas u Gackoj dolini  tradicija  da se služi sa  kuhanim krumprirom ucelo i  dodatkom kiselog vrhnja..


sekeli gulas




Sastojci




  •  50 dag svinjetine od buta i re ano na kocke

  •  2 žlice masti (ili 4 žlice ulja)

  •  3-4 glavice kapule (crvenog luka)+ malo šečera kod dinstanja

  •  1 kg kiselog elja (kupusa)

  •  2 žlice crvene paprike

  •  1 lovorov list

  •   borovice (10-tak komada)

  •   sol, papar

  •  1 mala žličica kimla

  •  1 žlica vegete

  •  1 dcl kiselog vrhnja

  •   PRILOG: kuhani ucelo slani krupir



Priprema





  1. Na agrijanu mast  dobro popržiti kockice mesa,  a nakon toga  staviti  sitno nare anu kapulu  koju malo poslimo i stavimo malo šečera  i sve ajedno popržiti oko 10-tak minuta.  Malo posoliti posuti crvenom paprikom i dodati kiselo elje (ovdje imam domaće  ukiseljeno elje nare ano). Dodati lovorov list.. nekoliko bobica  borovice (borovice je moj tata uvijek volio sttaviti u sekeli  a i u dinstano elje u   kobasice),  svježe mljeveni papar i vegetu, malo podliti sa vrlo malo vode. Promješati, pokriti i i kuhati dok meso ne omekša..  Može se koristiti i junetina  ali se onda meso duže dinsta…

    Kiselo vrhnje možete umješati pri kraju i još malo par minuta nek se kuha. Mi volimo kiselo vrhnje  servirati sa strane  u kuhani ucjelo slani krumpir  koji se oguli  netom prije posluživanja, kao na slici.






Posluživanje


Ovdje  na colinarici ima više recepti  ovog  divnog imskog jela.. kao i kiseljenje  elja   re anog ili  u glavicama..


 


Resource: http://www.coolinarika.com/recept/847651/





Sekeli gulaš

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice