Špagete u ljutom sosu
Još jedno posno jelo na našoj trpe i. Pikantan sos sa testeninom.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- jedna supena kašika ljutog sosa,chilly,tabasco
- kašika kečapa
- 300gr posne testenine
- 1 paradaj
- 1 babura paprika
- so i biber
- peršun
Priprema:
Luk sitno iseckajte i stavite da se dinsta sa malo soli,ulja i vode. Kad je postaos taklast dodajte mu na sitne kockice isečenu papriku i nastavite dinstanje. Kad paprika omekani,al se ne skuva skro dodajte na sitno iseckan paradajt,kečap i ljuti sos pa nastavite dinstanje dok ne ispari voda,paprika se skuva i sos se fino gusne.
Testeninu skuvajte prema upustvu,ocedite i operite. Napravite od testenine gne do na tanjiru pa u sredinu sipajte vruć sos. Peršun iseckajte pa pospite preko testenine i sosa.
Kuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju, oni kli anje, isperite u hladnoj vodi. – Calima luk, dodajte sosove, ajedno Calima 5 minuta. Pridajemo testeninu na tanjiru u obliku legla i dodajte sos na vrhu. Pospite peršunom. Ako možemo dodati sosu pečurkama (komada mesa ili me el ako ne br o).
Špagete u ljutom sosu
0 comments:
Post a Comment