Sunday, April 28, 2013

Džem od rabarbare i banane


Džem od rabarbare i banane


  • Rabarbari odre ati listove, obrisati stabljike vlažnom krpom i nare ati na komade širine 1 cm.

  • Pomiješati rabarbaru sa šećerom i ostaviti minimalno 3 sata da odstoji – da se šećer rastopi. Najbolje preko noći, neće joj biti ništa.

  • Rabarbaru sa šećerom staviti kuhati i kad avrije, skidati pjenicu. Kuhati na laganoj vatri dok se rabarbara ne počne raspadati (otprilike, pola sata do 40 minuta).

  • Banane oguliti, preliti sa limunovim sokom da ne pocrne i i gnječiti vilicom kao a dječju kašicu (može i štapnim mikserom, ali ovako ostanu neki komadići što se meni više sviđa). Banane trebaju biti što starije, što točkastije te crnije, korak prije bacanja u smeće.

  • Ubaciti banane i kuhati na način da sve ajedno lagano vrije još 10 minuta. a to vrijeme sakupljati pjenicu. Nju, naravno, baciti.

  • Puniti vruće u vruće teglice (prethodno ugrijane u pećnici na 100 stupnjeva).

  • Muški atvoriti ostaviti na miru da se ohlade, ispeći plačinke i uživati.

Što je rabarbara crvenija, to će ovaj džem biti oku ugodniji. icon smile Meni su varirale boje džema od svijet elena, maslinasto elene, narančaste i ro a, ovisno kakvu rabarbaru dobijete.


Kuhari.com




Džem od rabarbare i banane

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice