Džem od rabarbare i banane
- Rabarbari odre ati listove, obrisati stabljike vlažnom krpom i nare ati na komade širine 1 cm.
- Pomiješati rabarbaru sa šećerom i ostaviti minimalno 3 sata da odstoji – da se šećer rastopi. Najbolje preko noći, neće joj biti ništa.
- Rabarbaru sa šećerom staviti kuhati i kad avrije, skidati pjenicu. Kuhati na laganoj vatri dok se rabarbara ne počne raspadati (otprilike, pola sata do 40 minuta).
- Banane oguliti, preliti sa limunovim sokom da ne pocrne i i gnječiti vilicom kao a dječju kašicu (može i štapnim mikserom, ali ovako ostanu neki komadići što se meni više sviđa). Banane trebaju biti što starije, što točkastije te crnije, korak prije bacanja u smeće.
- Ubaciti banane i kuhati na način da sve ajedno lagano vrije još 10 minuta. a to vrijeme sakupljati pjenicu. Nju, naravno, baciti.
- Puniti vruće u vruće teglice (prethodno ugrijane u pećnici na 100 stupnjeva).
- Muški atvoriti ostaviti na miru da se ohlade, ispeći plačinke i uživati.
Što je rabarbara crvenija, to će ovaj džem biti oku ugodniji. Meni su varirale boje džema od svijet elena, maslinasto elene, narančaste i ro a, ovisno kakvu rabarbaru dobijete.
Džem od rabarbare i banane
0 comments:
Post a Comment