Pohovane šnicle sa sosom od šampinjona
Predlog a ručak. Fino hrskave šnicle prelivene sosom od šampinjona. Ako ipak želite mekane i sočne onda ih pre služenja 15 minuta potopite u vruć sos.
Sastojci:
- 4 šniclela
- so,biber,suvi ačin
- 1 jaje
- 2 kašike mleka
- bršno i pre la
- 200gr šampinjona
- 1dl pavlake
- ulje
Priprema:
Šnicle i lupajte čekićem pa ih posolite i ostavite da odstoje. Jaje ra mutite sa malo soli pa dodajte mleko i i mešajte da se sjedini. Svaku šniclu uvaljajte u brašno pa u jaje i na kraju u pre lu i pecite na ulju. Nakon pečenja ocedite ulje pa mu dodajte iseckane šampinjone i 1dl vode. Dinstajte šampinjone dok ne omekane. Kad su skuvani ra mutite 2 kašike brašna sa malo vode i dodajte šampinjonima. Ako je pregusto uspite malo vode i mešajte. Na kraju dodajte suvi ačin i biber. Promešajte pa dodajte pavlaku i mešajte dok se ne rastopi. Šnicle ili prelijte ovim sosom pre služenja ili ih potopite. Služite u pečen krompir.
Pohovane šnicle sa sosom od šampinjona
0 comments:
Post a Comment