Thursday, May 13, 2010

Bosanski Lonac



1. Meso izrezati na kocke i pržiti na vrelom ulju. Dodati sitno sjeckan luk i jedan i drugi, sol, papar i pržiti oko sat vremena miješajući i pomalo dolijevajući vode (dinstati na laganoj vatri el.štednjak 2).

2. Narezati krompir na krupnije kocke, mrkvu na kolutove. Sve to dodati u polugotovo, meso pa uz malo vode nastaviti kuhati.

3. Petnaestak minuta poslije krompira i mrkve dodati i smrznuto povrće (ovo je baš za bosanski lonac sa bamjom). Naliti ostatkom vode i kuhati još 45 minuta dok sve bude dobro kuhano i meso tako meko. Na kraju dodati vegetu i ako je potrebno soli i papra.

Vegeta Gourmet Seasoning and Soup Mix (Sazon) 500 Gram CanisterOXO Good Grips Pepper GrinderOlde Thompson 4-1/2-Inch Monterey Pepeprmill and Salt Shaker

0 comments:

Post a Comment

 

Anitini Recepti Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template In collaboration with fifa
Cake Illustration Copyrighted to Clarice