Ukusno imsko jelo…Svi su recepti tu negdje, sa ponekom sitnicom ra ličitosti..Jedino je kod nas u Gackoj dolini tradicija da se služi sa kuhanim krumprirom ucelo i dodatkom kiselog vrhnja..
Sastojci
- 50 dag svinjetine od buta i re ano na kocke
- 2 žlice masti (ili 4 žlice ulja)
- 3-4 glavice kapule (crvenog luka)+ malo šečera kod dinstanja
- 1 kg kiselog elja (kupusa)
- 2 žlice crvene paprike
- 1 lovorov list
- borovice (10-tak komada)
- sol, papar
- 1 mala žličica kimla
- 1 žlica vegete
- 1 dcl kiselog vrhnja
- PRILOG: kuhani ucelo slani krupir
Priprema
- Na agrijanu mast dobro popržiti kockice mesa, a nakon toga staviti sitno nare anu kapulu koju malo poslimo i stavimo malo šečera i sve ajedno popržiti oko 10-tak minuta. Malo posoliti posuti crvenom paprikom i dodati kiselo elje (ovdje imam domaće ukiseljeno elje nare ano). Dodati lovorov list.. nekoliko bobica borovice (borovice je moj tata uvijek volio sttaviti u sekeli a i u dinstano elje u kobasice), svježe mljeveni papar i vegetu, malo podliti sa vrlo malo vode. Promješati, pokriti i i kuhati dok meso ne omekša.. Može se koristiti i junetina ali se onda meso duže dinsta…
Kiselo vrhnje možete umješati pri kraju i još malo par minuta nek se kuha. Mi volimo kiselo vrhnje servirati sa strane u kuhani ucjelo slani krumpir koji se oguli netom prije posluživanja, kao na slici.
Posluživanje
Ovdje na colinarici ima više recepti ovog divnog imskog jela.. kao i kiseljenje elja re anog ili u glavicama..
Resource: http://www.coolinarika.com/recept/847651/
Sekeli gulaš
0 comments:
Post a Comment