Juha od karfiola s kimom
Na dno lonca ulijte dvije žlice maslinovog ulja, agrijte ga te na tome 3-4 minute pržite luk, češnjak i sjemenke kima.
Nakon što se to malo popržilo, odnosno kada je luk omekšao, dodate karfiol koji ste usitnili na “mala drvca” te krumpir i re an na kockice, kako bi se što prije skuhao.
Nakon što dodate krumpir i karfiol, sve alijte povrtnim temeljcem i mlijekom te akuhajte. Kada juha prokuha, smanjite vatru i kuhajte još nekih 15-20 minuta, dok krumpir i karfiol ne omekšaju.
Nakon što se juha skuha, stavite sve u blender ili ručnim mikserom i miksajte smjesu dok ne postane glatka.
Po želji možete dodati i malo kiselog vrhnja i kimovih sjemenki.
Dobar tek!
p.s. U slučaju da nemate povrtni temeljac, možete dodati i običnu vodu ačinjenu s malo vegete.
Juha od karfiola s kimom
0 comments:
Post a Comment