Pošto je ovo jedna”muška” torta s finim okusom mentola …imala sam je priliku konačno isprobati šogoru a rođendan iako recept imam već 20-tak godina i on je i jednog njemačkog časopisa….Rečeno mi je nek ju na ovem”Danijelova torta”…pa ato Danijel sretan ti rođendan!!!
Sastojci
- 500 ml vrhnja a šlag
- 30-40 dag čokoladica After Eight
- 1 limun
- 20 dag maslaca ili margarina
- 17,5 dag šećera
- 4 jaja
- 20 dag brašna
- 1/2 praška a pecivo
Priprema
200 ml slatkoga vrhnja agrij,umiješaj 20 dag čokoladica.I miješaj da se čokoladice otope i da se sve pretvori u glatku smjesu.Pokriveno neka stoji na hladnom barem 8 sati.
Limun oprati i naribati koricu,istisnuti sok.Margarin i 10 dag šećera i miksati.Dva jaja odvojiti žumanjke i bjeljanke.2 žumanjka i 2 cijela jaja umiksati u smjesu od šećera i margarina.Umiješati koricu i sok od limuna.Preostala 2 bjelanjka i miksati ,pa dodati preostali šećer.Snijeg s šećerom na kraju umiksati u smjesu od jaja i margarina.Dodati brašno i prašak a pecivo.
Namastiti okrugli kalup a torte promjera 26 cm.Uliti smjesu,poravnati i peći na 175 stupnjeva oko 30-40 minuta.Ohladiti.
Ohlađenu smjesu od šlaga i čokoladica i miksati.Biskvit prere ati napola.
Na dno staviti prvi dio biskvita,prema ati kremom od šlaga i čokoladica.
Po kremi raspodijeli dio preostalih čokoladica,a dio ostaviti a ukrašavanje….
…pa prekrij drugim dijelom biskvita.
Ukrasi s preostalim šlagom i vana,i ukrasi čokoladicama.
SOURCE http://www.coolinarika.com/recept/915143/
After Eight torta
0 comments:
Post a Comment