Čokoladni kolač be maslaca i jaja
- Pećnicu agrijati na 175°C, okrugli kalup a torte promijera 24 cm prema ati maslacem i posuti brašnom.
- U posudu a miješanje prosijati brašno sa praškom a pecivo i soli. Dodati prosijani kakao i šećer.
- Naranče oprati, naribati koricu i iscijediti sok.
- U brašno redom dodati mokre sastojke (narančin sok, mlijeko i maslinovo ulje) i naribanu narančinu koricu. Žicom a snijeg ili kuhačom sve dobro promiješati da se sastojci spoje. Smjesu i liti u pripremljeni kalup i staviti peći.
- Peći oko 40 do 45 minuta, provjeriti čačkalicom da li je kolač gotov, čačkalica ubdena u sredinu kolača bi trebala i aći čista. Kolač i vaditi i pećnice, ostaviti ga u kalupu da se ohladi do kraja.
- Ohlađeni kolač pošećeriti šećerom u prahu.
Čokoladni kolač be maslaca i jaja
0 comments:
Post a Comment