Sastojci:
- 500 gr gotovih kora
- 3oo ml vode
- 4 kasike margarina
- 1 kasicica so
- Fil po zelji: meso, sir…
1. U jedan sud staviti vode i margarina da se otopi.
2. Ukljuciti rernu na 250 st. C. a u tavu za pecenje br. 28 staviti pek paptir. Obzirom da ja pecem u silikonskom, nema potrebe od papira.
3. U tavu staviti dve kore, tako da krajeve vire prema napolje i poprskati vodom.
4.Uzmite jednu koru, zguzvajte je i postavite preko prve dve u jednu trecinu tave. Tako zguzvati jos dve kore i postaviti u druge dve trecine, pored prve. Znaci u drugom redu imamo tri zguzvane kore. Preko svake kore poprskati vodom (ja stavljam po kasiku vode,onu sa margarinom).
5.Napraviti jos jedan red sa guzvanim korima, pa staviti pola fila. Pa opet guzvati kore i ponavljati postupak dok imate materijal. Na raju poklopite burek onim korama koje vire i dobro poprskati ostatkom vode.
6.Peci oko 5 min. na 250 st.(ako koristite silikon na 220 st.),pa namaliti temeraturu na 200 st. i peci jos oko 60 min. Pet minuta pre kraja izvaditi burek, prevrnuti ga i ostaviti u rernu da se dopece.
Fil (kako ja najcesce pravim):
2 velike glavice crnog luka, seckanog.
300 gr mleveno meso
so i biber.
Prprziti luka na malo vode, dodati meso i dobro ga isitnuti i proprziti. Dodati so i biber.
2. Ukljuciti rernu na 250 st. C. a u tavu za pecenje br. 28 staviti pek paptir. Obzirom da ja pecem u silikonskom, nema potrebe od papira.
3. U tavu staviti dve kore, tako da krajeve vire prema napolje i poprskati vodom.
4.Uzmite jednu koru, zguzvajte je i postavite preko prve dve u jednu trecinu tave. Tako zguzvati jos dve kore i postaviti u druge dve trecine, pored prve. Znaci u drugom redu imamo tri zguzvane kore. Preko svake kore poprskati vodom (ja stavljam po kasiku vode,onu sa margarinom).
5.Napraviti jos jedan red sa guzvanim korima, pa staviti pola fila. Pa opet guzvati kore i ponavljati postupak dok imate materijal. Na raju poklopite burek onim korama koje vire i dobro poprskati ostatkom vode.
6.Peci oko 5 min. na 250 st.(ako koristite silikon na 220 st.),pa namaliti temeraturu na 200 st. i peci jos oko 60 min. Pet minuta pre kraja izvaditi burek, prevrnuti ga i ostaviti u rernu da se dopece.
Fil (kako ja najcesce pravim):
2 velike glavice crnog luka, seckanog.
300 gr mleveno meso
so i biber.
Prprziti luka na malo vode, dodati meso i dobro ga isitnuti i proprziti. Dodati so i biber.
0 comments:
Post a Comment